Midsommar:

aktiv_1 aktiv_2

På Midsommarafton anordnar vi en fest för hela familjen vi börjar eftermiddagen med att tillsammans klä och resa midsommarstången. Efter det så dansar vi kring den till levande musik. Senare på kvällen så tar vi oss till puben och rockar loss till levande musik.

 

Helikopter:

Se campingen från ovan 11/7 kl 11:00, 18/7 kl 11:00, 25/7 kl 11:00, 1/8 kl 11:00.

 

 

Aktiviteter:

aktiv_3 aktiv_4 aktiv_5 aktiv_6

Det finns gott om aktiviteter för både stora och små på campingen.

Man kan:

 • Ha skoj på någon av våra fyra lekplatser.
 • Spela minigolf, shuffleboard, volleyboll eller boule.
 • Spela fotboll eller brännboll på vår fullstora fotbollsplan.
 • Njuta av ett bad i vår uppvärmda pool.
 • Eller ett bad vid en av Vänerns finaste stränder.
 • Basta i vår familjebastu.
 • Spela ett häftigt spel i vår spelhall
 • 1 st studsmattor + 1 st Jättestudsmatta 100 kvm

Du kan även hyra:

 • Trampbilar
 • Kanoter
 • Roddbåt
 • Cyklar

GOLF

Ca: 3 km från Vita Sandar ligger Melleruds Golfklubb med en 18 hålsbana , drivingrange och puttgreen. Är man golfintresserad så är det ett måste att gå en runda på denna natursköna bana. För mer info klicka här.

VILDMARKSNATUR

Varför tillbringa semestern i bil eller på tåg om Du vill uppleva något annorlunda. När du kommer hit finns allt och Mellerud ligger endast 14 mil från Göteborg eller Karlstad.

Trakterna kring Kroppefjäll är av vildmarksnatur och inbjuder till fantastiska naturupplevelser. Borekulle, det sägenomspunna berget vid randen av bergssträckningen, har sedan århundraden varit en naturlig samlingsplats, namnet betyder bergkulle och syftar tillbaka till den tid omkring 500 år efter Kristus födelse då bergshöjden var fornborg och ett skydd för fiender.

Att uppleva naturen, tystnaden, djurlivet och njuta av livet gör man bäst i en kanot med strandhugg. En båtfärd på Dalslands kanal kommer att ge Dig upplevelser och minnen för livet, att slussa genom akvedukten i Håverud och se den berömda akvedukten är en upplevelse som sedan avlöses av tystnaden och friheten.

Köpmannebro är startplatsen för resan på Dalslands kanal och här finns möjlighet att hyra båt och kanot. Naturen i Melleruds kommun är vänlig med vandringsleder där Du lätt tar Dig fram. Djurriket är väl representerat med bl a älg, lo och bäver.

Floran har ett flertal sällsynta växter för den botaniskt intresserade.

MOTION

Motionsspåret som är 2,2 och 4,0 km långt kan Du utnyttja även om du inte springer.

FRISKIS & SVETTIS

Under vecka 25-31 måndagar och onsdagar kl 19:00 kommer Melleruds FRISKIS & SVETTIS att arrangera utomhusgympa på fotbollsplanen helt kostnadsfritt.

Och du, glöm inte träningskläderna!

FISKE

Vänern är Sveriges artrikaste insjö. Här finns totalt 35 st olika arter. Flera av dem gädda, gös, abborre, asp. Lake och sik, tillhör våra mest uppskattade sportfiskar. Melleruds kuststräcka mot Vänern är mycket naturskön och mångfacetterad. Här kan Du fiska i skyddade skärgårdsvatten, likaväl som vid öppen brant kust. Vid mynningen av de tre vattendragen Dalbergså, Holmsån och Upperudsälven står fisken i kö för att utmana Dig. Fiske med handredskap i Vänern är fritt. I kommunen finns också många mindre sjöar där man får fiska när man löst fiskekort.

EVENEMANG

I Melleruds kommun finns många smultronställen och sevärdheter men även fullt av roliga aktiviteter. Här får Du några tips men rådfråga gärna ortsbefolkningen om deras små smultronställen.

Nationaldagen 6/6 firas på Dalslandscenter KL 11:00-16:00.

Akveduktens Dag anordnas i Håverud varje år helgen före midsommar.

Kanalyran i Mellerud, Dalslands största folkfest anordnas varje år i Melleruds centrum. 5/7- 7/7 2019

Rostocks hälsobrunn ansågs under 1800-talet vara en av Sveriges bästa mineralbrunnar. Där anordnas nationaldagsfirande 6 juni kl 14.00, Midsommarfirande kl 14.00. Detta sker i Kroppefjälls Hembygdsförenings regi. www.hembygd.se/kroppefjall

Sunnanå marknad arrangeras den första lördagen i augusti varje år. Marknaden går i gammeldags stil med försäljning av allehanda ting och Du måste absolut pröva på klengås. www.mellerudsmuseum.com